Co do toho?
- 1 sklenice (cca 640 g) kysaného zelí (POZOR - ne sterilované)
- 1 vetší cibule
- 60 g sádla
- 60 g hladké mouky
- polévková lžíce cukru (více nebo méně dle chuti)
- čajová lžička drceného kmínu
- sůl
Co s tím?
Podle toho, jak máte rádi zelí kyselé jej buď nejdřív slejete nebo dokonce propláchnete nebo jej použijete i s nálevem. Každopádně zelí překrájejte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby bylo právě jen těsně ponořené. Přihoďte kmín a duste/vařte (ono je to něco mezi) do měkka.
Než se zelí udusí, nakrájejte na drobno cibulku a zpěňte ji na sádle. Do zpěněné cibulky vmíchejte hladkou mouku a uzmažte světlou jíšku. Nechte vychladnout. Jíškou pak zahustěte zelí, doslaďte a dosolte dle chuti.