Co do toho?
Omáčka
- 6 zralých rajčat
- 1 šalotka, nasekat
- 1 stroužek česneku, nasekat
- 1/4 lžičky sušených chilli vloček
- 3/4 lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekat
- 3/4 lžičky čerstvého tymiánu, nasekat
- 4-6 lístků bazalky, nasekat
- 3/4 lžičky čerstvé petržele, nasekat
- špetka cukru
- sůl a čerstvě nadrcený pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Zbytek
- bramborové noky
- parmezán
Co s tím?
Rajčata spaříme v horké vodě, oloupáme a zbavíme semínek, pak je nakrájíme na kostičky. Na oleji osmažíme zlehka šalotku, přidáme česnek, chilli vločky, tymián, rozmarýn a necháme ovonět tak 30 sekund. Přidáme rajčata s petrželkou, cukrem, solí, pepřem a na mírném ohni necháme za občasného míchání probublat tak 10-15 minut. Na závěr ochutnáme a dokořeníme dle chuti.
Uvaříme si noky, promícháme s omáčkou a zasypeme s parmezánem.